Vaša korpa
Hijaluronski Fileri - Prednosti i Mane

Hijaluronski Fileri – Prednosti i Mane

Hijaluronski fileri (direktno ubrizgavanje) su trenutno jedan od najrasprostranjenijih i najpopularnijih proizvoda za povećanje usana. Da li su i najbolje rešenje?

Hijaluronski fileri Prednosti:

Prva i glavna prednost ovog tretmana jeste instant efekat. Dakle kada odete na tretman on obično traje od 10 do 15 minuta. Nakon toga imate veličinu koju ste želeli za jako kratko vreme.

Druga prednost je prirodan proizvod. Treća je lokalni anestetik u vidu kreme da ne osetite bol prilikom uboda. To bi bilo sve što se tiče prednosti ovog tretmana.

1. Mana - Posledice?

Imamo dve vrste tretmana:

Prvi tretman se vrši iglom. Ovaj zahvat zahteva minimum 3 do 4 uboda, to znači da su na vašim usnama ostale minimum 3 rupice koje ostaju tu narednih par dana dok se usne ne regenerišu. Dakle potencijalno mesto za infekciju ako se ne vodi računa o redovnoj dezinfekciji i nezi. Navodno su to izuzetno tanke iglice, ali zašto dozvoliti tu vrstu rizika kada nije potrebno.

Drugi tretman se vrsi tupom kanilom i tada se kroz samo jedan ubod vrši cela procedura. Medjutim ta rupica je nesto veća. Ono što je bitno u celoj priči jeste da imate manje ili više 7 do 10 dana postoperativni oporavak…da ga nazovemo tako.

Zašto to kažemo? Zato što pored rupica u 90% slučajeva kod ove metode ostanu kuglice filera u delovima usana koji nisu ravnomerno raspoređene, zato se formiraju kuglice. Tada dobijate instrukcije kako treba da masirate kuglice da bi se one rasporedile u usnama. Ako to ne radite često i kako treba kuglice ostaju formirane duže od 10 dana na tom mestu.

To se dešava kad ubrizgavanje ne rade stručna lica, već priučeni nazovimo doktori, bez licence i jednog jedinog dana teorijskog a i praktičnog znanja. Vi tada radite posao osobe koju ste platili za to, umesto da ga ona završi od početka do kraja. Složićemo se, potpuno besmislena i bespotrebna radnja.

Hirurške intervencije usana - silikoni u ustima

2. Mana - Cene

Sta znaci visoka cena?
Mozemo reci da je svaka cena pa čak i ona od 20€ ( nije cena tretmana nego samo primer ) visoka za nešto što nije urađeno kako treba. U većini klinika se cena kreće od 200€ pa naviše po kubiku.

3. Mana - Bacanje novca

Kao što većina već zna fileri se i prodaju po kubiku. E sad dolazimo do situacije gde klijenti ne žele ceo kubik…smatraju da im je dovoljna i manja količina da bi postigli ono što su naumili. Tu dolazimo do problema jer može da vam se ubrizga manje od kubika, ali plaćate ceo kubik, jer kad se filer jednom otvori nema povratka.

I tako platite recimo između 200 – 250 € za kubik hijalurona, a ubrizgate 0.6 jer vam je to dovoljno i onih 0.4 bacite. Bacanje novca je skupa disciplina.

4. Mana - Garancija !?

Kad dođete na konsultacije, pregleda vas doktor najčešće pitanje je koliko će to da traje. 100% klinika garantuje (usmeno) 6 meseci do godinu dana. Što je nemoguće iz razloga sto je hijaluronska kiselina potrošni materijal.

Vi koji ste se odlučili na takav zahvat idete tamo jer imate problema sa manjkom iste u organizmu. Vas organizam ne pravi dovoljno toga i idete na dopunu.

Organizam prihvata kiselinu kao svoju jer je 100% kompaktibilna, ali je i troši brže. Efekat koji dobijate jeste odmah vidljiv, ali može da traje od 3 do 5 meseci maksimum i to ako ste ga uradili u jednoj od proverenih klinika.

Univerzalni razlog zašto efekat ne traje koliko su „doktori“ garantovali je jednostavan…veliki manjak hijaluronske kiseline u organizmu pa je došlo do prebrze apsorpcije. Automatski nemate argument koji bi pobio tu konstataciju i odete nezadovoljni. A to je i najbolji potez, jer zašto se vraćati na mesto gde niste dobili to što ste tražili.

Da li ste razmislile o 100% prirodnom rešenju bez hirurške intervencije – Lipboost preparatu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.