Vaša korpa
Hirurške intervencije usana - silikoni u ustima

Hirurške intervencije usana (Silikoni u ustima)

Za ovaj vid povećanja usana sve ređe čujemo. Nekada je bio veoma popularan, međutim kako je vreme prolazilo, a tehnologija napredovala brzo se izgubio pojam silikoni u usnama. I sada kad neko kaže silikon velika većina prvo pomisli na grudi, pa tek posle na ostale korekcije. Postoji nekoliko vrsta silikona koji se razlikuju isključivo po hemijskom sastavu, to su biopolimer, metakril, tečni silikon itd.

Silikoni u ustima - Da razjasnimo

U odnosu na hijaluronske filere, silikonsko povećanje usana je trajnije rešenje, dakle ne trajno, već trajnije. Silikon ima dug vek trajanja pa dosta ljudi pomisli kad implementiraju silikone da je to gotova priča, završeno zauvek, ali varaju se. Silikon vremenom gubi oblik, čvrstinu kao i zapreminu.

Kako se vrši tretman?

Poprilično jednostavno. Dobijete anestetik po vašoj želji, ili lokalni ili opšti, to je do pacijenta. Zatim hirurg vrši popularno “ otvaranje “ usana. U zavisnosti od toga da li povećavate jednu ili obe usne, broj rezova na usnama nije definisan, dakle onoliko koliko je potrebno hirurgu da izvrši implementaciju. Takođe veličina implanta zavisi od vas i najčešće je u obliku cevčice. Kada se sve postavi na svoje mesto vrši se zatvaranje rezova.

Kao što sama reč kaze radi se o blagoj vrsti operacije, samim tim imamo u postoperativni oporavak. U ovom slučaju stvari su malo komplikovanije. Nakon tretmana se javljaju sledeći simptomi : Neprijatan osećaj u usnama, oticanje, bol. To se dešava iz jednog prostog razloga, ubacili ste strano telo u vaš organizam, koji se u tih nekoliko dana ili nedelja bori da ga prihvati.

Idemo na mane.

1. Mana - Priče, priče...

Silikon ima rok trajanja i nije večan kao sto svi navode. To znači kada se “ potroši “ radićete zamenu istog. Morate imati u vidu jednu jako bitnu stvar, ako ne budete zadovoljni rezultatima tretmana jedini način da popravite stvar jeste nova hirurška intervencija koja prvo podrazumeva uklanjanje silikona sa vašeg tkiva, to je proces koji mora strpljivo da se odradi jer je tkivo jako osetljivo a mora da se očisti skroz, pa ide oporavak, pa novi tretman.

2. Mana - Cena

Krece se od 200 do 400 € za 1 mililitar materije. Dok se dopuna iliti zamena krece oko 100€.

Silikonske usne - cena i mane

3. Mana - Komplikacije

Postoji opcija da organizam ne primi strano telo, tada počinju određene zdravstvene tegobe kao sto su stvaranje granuloma oko stranog tela- kuglica ili cevčice silikona, kvržice u usnama, mogućnost vršenja trajnog začepljenja sitnih krvnih sudova usana. I ona najgora tegoba, tačnije ona koje se najviše plaše pacijenti jeste poremećaj izgleda i estetike sto rezultira neprirodnom izgledu usana.

4. Mana - Zabrana

Silikon je kao implement u većini zemalja zabranjen za upotrebu jer su prepoznate tegobe koje narušavaju zdravlje.

5. Mana - Detaljno

Često pitanje oko takozvanih silikonskih usana jeste da li se taj silikon moze istopiti. Odgovor je NE. Ne tako retko se može čuti da je “ topljenje silikona “ neka vrsta korekcije nakon tretmana ukoliko ste nezadovoljni. Međutim postoje injekcije koje se zovu Korktiokosterioidne injekcije i koriste se za taj zahvat. Zapravo se desava da one ne deluju na silikon, već na tkivo oko silikona, zato deluje kao da se silikon smanjio…ali nije.

I najbitnija Mana koja je jako opasna po zdravlje, zove se Silikonska vremenska bomba.
Sigurno ste čuli za situaciju da je nekome silikon pukao…bukvalno pukao. FDA je američka organizacija koja izvršila ozbiljne studije na tu temu i nije uspela da kaže sa sigurnošću koliko je potrebno vremena silikonu da se aktivira ili reaktivira. Radi se o rasponu od 1 do čak 25 godina, i to ne samo u usnama, nego u bilo kojoj regiji. Zato NIKADA NE TREBA KORISTITI SILIKONSKE PREPARATE U ESTETICI !!!

Da se dohvatimo malo i ostalih hemijskih sredstava kao sto je biopolimer.
Biopolimer je pod vrsta silikona, dakle nešto slično samo je razlika u hemijskom sastavu. Većina pametnih lekara je odbacila ovu opciju povećanja usana, i u velikoj meri je potpuno zabranjena za korišćenje. Ali ako pričamo o zemljama trećeg sveta u sta spada i Balkan na kom se nalazimo, tu ne samo da nije zabranjena upotreba, već je i više nego poželjna zbog sve jeftinije usluge, materijala, kvazi doktora i klinika.

Ali vratimo se na biopolimer, u pitanju je supstanca nalik uljima za masaže, samim tim što je u tečnom obliku ne može se njime upravljati bas lako i po želji, to mu je najveća mana. Iz tog razloga usne koje su bile podvrgnute ovom vidu povećanja nakon nekog vremenskog perioda deluju neujednačeno, od prilike talasasto. Dakle asimetrija kao glavni problem.

Koliko god da date novca na ove vrste tretmana da izgledate mnogo godina mlađe, velika verovatnoća je da možete izgledati kao da ste preživeli saobraćajnu nesreću.

Došli smo i do prednosti ovog tretmana. Ali posto ne postoje to bi bilo sve na temu silikonskih usana.

Ako ste za prirodnu varijantu povećavanja usana, saznajte više o Lipboost-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.