Vaša korpa

 

Pozovite nas:

0644537448

Nega usana – Balzam, sjaj ili nešto treće?

Zaštita i nega usana je vrlo važan korak u svakodnevnoj i obaveznoj rutini u nezi lica. Šta je dobro za negu i hidrataciju usana, da li su ruževi, balzami i sjajevi dobro rešenje, kako da pravilno negujete i dobijete punije usne, saznajte u sledećem tekstu.

Često pod negom smatramo i šminkanje a ono što je istina je da je šminka uglavnom samo dekorativna stvar. Uprkos kvalitetu i konstantnom unapređivanju svih bjuti proizvoda, ruževi za usne nisu namenjeni da neguju već da ulepšaju i za ovu svrhu se najpre koriste specijalni balzami.

Nega usana - Balzam, sjaj ili nešto treće

Šta je balzam za usne?

Balzami za usne se sastoje od hidratantne baze i mešavine sastojaka koji se koriste za zaštitu i negu usana. Balzami mogu biti obogaćeni sa različitim aromama, bojama i mirisima u zavisnosti od toga koje supstance su dodate. Balzami za usne imaju konzistenciju poput voska, a oni kvalitetni će ublažiti ispucale ili suve usne, kao i vratiti im vlažnost. Balzami za usne sadrže hranljive sastojke kao što su ši (shea) puter, prirodna ulja i pčelinji vosak koji deluju kao hidratantna krema, štiteći usne od oštećenja.

Koji balzam za usne je najbolji?

Ako niste ljubitelj šminke i hoćete samo malo nege za vaše usne onda ćete sasvim sigurno potražiti dobar balzam. Ono što treba da znate je da za svakodnevnu upotrebu ne možete kupiti bilo koji. Zašto? Kvalitetan balzam će hidrirati, zaštiti od spoljašnjih uticaja poput vetra i sunca, neće izazivati alergijske reakcije i biće napravljen od prirodnih sastojaka.
Ako tražite balzam za osetljive usne, izbegavajte one sa aktivnim i potencijalno agresivnim sastojcima, kao što su određeni mirisi, arome, ulja ili konzervansi. Obavezno izbegavajte balzame na čijoj deklaraciji su navedeni toksični sastojci, kao što su parabeni i propilen glikol.

Da li je bezbedna upotreba balzama za usne svaki dan?

Naravno da će na svakom proizvodu pisati da je za svakodnevnu upotrebu i potpuno bezbedan i u slučaju nanošenja više puta dnevno. Da li je to baš tako? Iako imamo naviku da preparate za usne stalno prepravljamo, dodajemo, pa i nesvesno ovo radimo, istina je da upotreba ničega toliko često nije bezazlena. Koža pamti, a tanka i osetljiva koža usana još više.

Uvek pokušajte da izbegavate da koristite previše balzama za usne, jer to može dovesti do toga da vaša koža izgubi svoj prirodni nivo hidratacije, oslanjajući se na veštački preparat koji deluje tako što zadržava vlagu. Tako se može desiti da ako naglo prestanete sa upotrebom jednog takvog preparata, u kratkom roku završite sa suvim i ispucalim usnama.

Sjaj za usne

Šta je sjaj za usne?

Sjaj za usne je kozmetički proizvod koji se koristi za dodavanje sjaja I eventualno male količine boje usnama. Može biti u tečnom obliku ili u čvrstom obliku i lako se nanosi. Prigodni su za sve uzraste i svaki stil, pa ih tako podjednako koriste i devojke i žene u starijem dobu. Zbog neupadljivih boja ii odsustva istih, često je jedan od prvih proizvoda za šminkanje sa kojim se susreću mlađe devojčice. Neki sjajevi su u različitim aromama, bojama, sa dodacima ekstra svetlucavih čestica ili obična ulja bez ičega.

Nega usana: Razlika između sjaja i balzama

Balzami za usne su pravljeni da zaštite i hidriraju. Međutim, vizuelno daju isti efekat kao sjaj, a ponekad usnama dodaju i malo boje. Sjaj za usne retko sadrži spf faktor, negujuće sastojke ili prirodna ulja, tako da je njegova uloga isključivo estetska.

Koja je razlika između balzama i ruža za usne?

Balzam za usne i ruž za usne nisu isti proizvodi. Iako su oba namenjena za upotrebu na vašim usnama, njihova svrha je različita. Kao što je već ranije rečeno, svrha balzama za usne je da neguje i štiti usne, dok se ruž za usne koristi za dodavanje boje i teksture vašim usnama. Ukoliko balzam sadrži i spf faktor, onda je njegova primena i u zaštiti od uv zračenja. Takođe, on se može koristiti i kao baza, odnosno podloga ispod ruža za usne.

Pre svega, ruževi su kozmetički proizvod i ne treba ih koristiti za hidrataciju ili zaštitu usana. Osim u funkciji i nameni, balzami i karmini se razlikuju i u boji. Dok ruževi dolaze u svim nijansama, od crvene do skoro crne, sa jakom pigmentacijom, balzami su uglavnom bezbojni ili blagih nijansi roze.

Sjaj za povećanje usana?

Da li sjaj povećava usne i postoji li uopšte takav proizvod?
Pune sune su želja mnogih žena a kako i ne bi kad su slike sočnih usana na svakom koraku, od društvenih medija do novina i tv. Običan sjaj za usne samo malo vizuelno dodaje punoću nakon nanošenja. Što znači, u njemu nema sastojaka koji deluju na sam volumen niti povećavaju usne. Nisu obogaćeni ni hijaluronskom kiselinom koja podstiče proizvodnju kolagena, niti bilo kakvim dodatnim sastojcima koji funkcionišu kao prirodni punjači – busteri.

Nije sjaj za povećanje usana nego nešto mnogo bolje

Da li je igla obavezna da bi postale ponosne vlasnice divnih punih usana? Iako nas mnogi uveravaju u suprotno, odgovor je ipak ne, postoje mnogo jednostavnije i neinvazivne alternative i tehnike ali upotreba običnog sjaja za usne nije jedna od njih.

Kako povećati usne?

Hirurgija i intervencije koje zahtevaju iglu nisu bezazlene. Uz modrice na usnama nakon procedure, alergije, oticanje, postoji i mnogo više potencijalnih negativnih ishoda. Materijali koji se koriste za povećanje usana neretko se pomeraju izvan ivica samih usana, pa dobijamo patkast ili nesimetričan oblik.

Da bi se zatim asimetrija ispravila, dodaje se još filera, koji vremenom dovode do istezanja tkiva. Onda nakon nekog vremena završite sa grudvicama u usnama, većom ili manjom stranom usta i opuštenom kožom nakon apsorpcije filera. Ovakav ishod opet rezultira ponovnom intervencijom i tako sve u krug.

Dobar buster za usne ne dolazi u obliku sjaja i ne daje prividnu punoću a takođe ne zahteva odlazak kod hirurga. Povećanje usana je danas moguće na sasvim lak i prirodan način u udobnosti svog doma i bez rizika. Lipboost je preparat koji dodaje volumen vašim usnama bez da one izgledaju neprirodno. Da saznate da li deluje i kakvi su rezultati njegove upotrebe, pročitajte šta su o lipboostu rekle njegove zadovoljne korisnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.