Vaša korpa

Povećanje usana prirodnim putem?

  • Da li si umorna od iscrtavanja linija usana u cilju povećanja njihovog volumena bar vizuelno?
  • Da li izbegavaš određene nijanse ruževa jer naprosto ne stoje na tankim usnama?
  • Da li si razmišljala o hirurškoj inervenciji koje se plašiš ili za koju nemaš dovoljno novca?
  • Da li je povećanje usana moguće samo ako pristaneš na filere i postoji li drugo rešenje?

Saznaj u nastavku teksta…

Povećanje usana prirodnim putem

Punije usne – parametar za lepotu

Žene su definitivno pod pritiskom. Sa reklama, tv-a, društvenih mreža i drugih medija, svakodnevno nam se puće savršene lepotice. Osim što se borimo sa kilogramima, koje ipak prikrivamo pravim izborom garderobe, ostaje nam da se predamo sa onim nepokrivenim delom – licem.

Usne su definitivno detalj na licu koji ljudi prvo primete. Ako se prisetimo nekog susreta, obično će nam prva asocijacija na tu osobu biti njen osmeh, razgovor, odnosno mimika ili pokreti koji su vezani za usne. Pune, senzualne, one sa kojih svaki ruž blista, kako do takvih?

Postoje li trikovi koji funkcinišu u cilju povećanja usana?

Povećanje usana šminkom

Jedan od najstarijih trikova je povećanje usana korišćenjem određenih make up proizvoda. Šminkeri i make up artisti se gotovo uvek služe baš ovom tehnikom. Iscrtavanje linije usana sa olovkom u nijansi njihove prirodne boje je jedan način. Izbor karmina koji nije pretaman takođe pomaže ako kombinujemo  jedan tamniji za uglove usana i nešto svetliji za ostatak. Takođe dodavanje sjaja na sredinu usana, pomaže da one vizelno deluju punije i veće.

Međutim, šminka je samo privremeno i na žalost, veoma kratkotrajno rešenje. Ako nakon sasvršeno našminkanih usana odemo na piće ili večeru, znamo da će vrlo brzo sav trud biti uzaludan. Naše povećane i savršeno pune usne ostaće na čašama, salvetama i priboru za jelo.

Da li je hirurško povećanje usana dobra opcija?

Hirurško povećanje usana je svakako najpopularniji metod. Da li je uvek i najbolji to smo mnoštvo puta videli na raznim primerima. Nekim rezultatima smo bili oduševljeni a neki su delovali zastrašujuće. Kako onda dati poverenje ili odlučiti da je to baš pravi izbor.

Svaka odluka je lična i individualna i svako bi sam za sebe trebao da preuzme odgovornost. Stoga, možda vam hirrg neće dati baš ono što ste želele, ili ćete shvatiti da njegov rad koji ste vi zahtevale i ne stoji baš najbolje. Odgovornost je dakle uvek samo vaša.

Postoje brojne metode, u koje se žene kunu. Ova metoda, ovaj oblik, ovaj doktor, ovakva igla, ovaj filer…i tako u nedogled. Ako se raspitujete shvatićete da sve manje znate a sve više informacija imate.

Lažno povećanje usana

Fileri koji su prošli neslavno

Setite se samo biopolimera, to je nekada bio metod koji je bio apsolutno popularan. Ono što se desilo vremenom je da je ovaj filer stvarao ozbiljne probleme u vidu posledica njegove upotrebe. Da ste tada, u to vreme pitale sve te „zadovoljne žene“ ili one koji su ga aplikovali, da li je dobar, šta mislite kakav bi odgovor dobile? Verujem da znate i same.

Posle nekog vremena, mnoge žene su drugi put otišle pod nož, ovaj put bukvalno. I završavale sa šavovima duž svojih celih usana zbog vađenja tog istog biopolimera. Da li je njima hirurgija bila dobar izbor? Odgovor i na ovo pitanje takođe znate same.

Pravi fileri ili dok se ne dokaže da su krivi

Postoje i fileri koji su razgradivi i prirodni ili su takvi dok se ne ispostavi suprotno kao kod prethodno opisanog. U tom slučaju aplikovanje i sama procedura navodno ne zahtevaju posebnu opreznost. Ono što je u tom slučaju problem je sam izbor hirurške ambulante, ordinacije ili estetskog hirurga.

Da li ste znali da cena uvećanja usana nije ona sa cenovnika?

Poseban problem može predstavljati i udaljenost iste, jer najbolje klinike ipak imaju adresu na teritoriji Beograda. Ako dolazite iz bilo kog drugog grada, imajte u vidu da u cenu same procedure, uračunate i put ili eventualni smeštaj ako ste prilično udaljeni. To znači da vaše usne neće koštati samo onoliko koliko je naznačeno u cenovniku vašeg doktora nego istu uvećajte za sve ono šta vam je potrebno da do njega i dođete.

Prirodno povećanje usana

Postoji li prirodni preparat za uvećanje usana?

Postoji legenda da je Bog stvorio svet i sa njim dao i apsolutno svaki lek za svaku moguću bolest i to baš u prirodi. To prevazilazi okvire priče i legende jer farmaceutska industrija većinu sastojaka dobija isključivo iz prirode. Čak i lokalni anestetik koji ćete dobiti pri hirurškom ili estetskom povećanju usana, je dobijen iz lišća jedne biljke.

Ima li rešenja da zamenimo i iglu nečim prirodnim?

Sa godinama, ništa nam ne ide u korist. Telo se menja, koža pokazuje prve znake starenja, koštano zglobni sistem propada. Ako pitate i najboljeg doktora na svetu šta je lek za starenje, odgovor će uvek biti samo jedan – prevencija.

Prevencija nikad neće biti igla i veštački materijal, biće uvek nega, priroda, ishrana, vežba.. U skladu sa tim, čak i povećanje usana koje je isključivo stvar estetike, ima svoje mesto u metodama koje su neinvazivne, isključuju krv, iglu i bol.

Za detaljno objašnjenje posetite ovde Šta je lipboost?

Iako trendovi ne treba da diktiraju apsolutno sve u vezi našeg fizičkog izgleda, svaka od nas uvek treba da vodi računa baš o licu. To nije stvar aktuelnog ni mode, to je stvar apsolutne brige o sebi. Sunce, stres, neadekvatna nega, solarijum, šminka, neprospavane noći, sve to ostavlja trag na koži našeg lica.

Ako razmislimo, to je deo koji je najviše izložen apsolutno svakom uticaju, od vetra do godina koje lete. I onda se jedno jutro pogledamo u ogledalo i shvatimo da je ipak trebalo malo više pažnje i nežnosti prema samoj sebi, ali…obično bude i kasno. Da ne dovedete sebe u tu situaciju, ubacite jedan lipboost u korpu za kupovinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.